2015-04-30


2015-ųjų šalies finale dalyvaus šokėjai iš 19 savivaldybių: Kauno miesto, Šiaulių miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Radviliškio, Prienų, Ukmergės, Biržų, Jonavos, Pakruojo, Pasvalio, Kelmės, Tauragės, Molėtų, Trakų, Akmenės, Mažeikių ir Šilalės rajonų. Iš viso dalyvaus 90 šokėjų porų.
Pradedančiųjų kategorijoje varžysis 70 porų, Pažengusiųjų – 20 porų. Šokėjus vertins žiuri vadovaujama etnologo Ernesto Spičo, panašių į Patrepsynę folklorinių šokių varžytuvių Latvijoje sumanytojo, visų iki šiol vykusių ,,Patrepsynių“ žiuri pirmininko. Komisijoje dirbs ir humanitarinių mokslų daktaras, Panevėžio muzikos mokyklos direktorius, etnomuzikologas Gvidas Vilys, Šiaulių universiteto Edukologijos fakulteto docentė, socialinių mokslų daktarė Ramutė Gaučaitė, Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centro etnokultūrinės veiklos koordinatorė Rita Šukienė, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas, choreografas Tomas Vaitkus. Varžytuvių vertinimo kriterijai neapsiriboja vien šokio technikos ar etninių ypatumų vertinimu – svarbūs kiekvieno šokėjo nuotaika, įsijautimas, individuali interpretacija.
             Renginį ves Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos trečiokai Damilė Martinaitytė ir Arnas Pigulevičius. Šokiams akompanuos Šiaulių ,,Saulėtekio“ gimnazijos folkloro ansamblio ,,Vieversėlis“ instrumentinė grupė (vadovas Arūnas Stankus) ir Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro folkloro ansamblioAlksniokā muzikantai (vadovė Dainora Petrikienė).
             Šokėjų poroms bus paskirtos 35 nominacijos už geriausiai pašoktus šokius – jiems bus įteikiami diplomai ir prizai. 2 poros laimės geriausių ,,Patrepsynės 2015“ šokėjų nominacijas. Geriausiems bus įteikti nugalėtojų marškinėliai ir šiauliečio tautodailininko Alberto Martinaičio pagaminti specialūs prizai, kuriuos geriausi šokėjai laimės savo atstovaujamoms įstaigoms.
             Taip pat šokėjams bus išdalinta ir daug specialiųjų prizų, kuriuos įsteigė Šiaulių UAB „Vandens siurbliai“, Šiaulių folkloro klubo ,,Patrimpas“ nariai ir bičiuliai, patys šokėjai ir jų vadovai, tėveliai, komisijos nariai, renginio vedėjai, muzikantai ir kiti. Gausybė savanoriškai įsteigtų prizų, kuriuos gauna ne tik komisijos įvertintos poros, „Patrepsynę“ daro išskirtinę kitų projektų tarpe, nes čia skatinama ne tik gražiai šokti ir laimėti, bet ir pastebėti kitus gražiai šokančius varžovus, juos pasveikinti ir apdovanoti dažniausiai savo rankų darbo dovanomis.
             Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą